Tsekin pelimatka 2009

Sänklärit tsekissä Osa II

Vuoden hengenvedon jälkeen Populan  kompurakiekkoeliitti kannattajineen oli jälleen kaivanut Suomalaisen sisun kesäterästä ja suunnisti toista kertaa valloittamaan perinteisen kiekkomaan kultturia ja kaukaloita. Edellisen reissun kokemuksilla odotettavissa oli jälleen Tsekkiläiseen  kulttuuriin tutustumista eri metodeilla. Sopivassa suhteessa kulttuuria, urheilua, viihdettä ja shoppailua.

 

Maa on jotenkin ristiriitainen sekoitus keskiaikaista romantiikkaa ja sosialismin perintöä. Upeat rakennukset, linnat, erilainen ruoka - ja juomakulttuuri jaksoivat edelleenkin hämmästyttää lakeuksien kulkijaa. Kaunista ja ajatuksia herättävää oli tutustua historiallisiin paikkoihin ja tapoihin. Erityisesti Kutna horassa sijaitseva Sedlicen luukirkko  oli karun pysäyttävä paikka. Praha ostoskaupunkina on legenda, tosin paikoin kallis sellainen. Edullisimmat kaupat löytyivät hiukan pienemmistä kylistä ja kaupungeista. Ruokapuolen räjäyttäjäksi nousi ehdottomasti keskiaikainen panimoravintola Detenicessä jossa arki katosi taivaan tuuliin ja seuraava nälkä siirtyi kohtuullisen kauas.

 

Viimeistelyn itse turnaukseen kävimme suorittamassa Karlovy varissa, jossa Suomi kohtasi Tsekin Euro hockey Tourilla. Äänijänteet olivat suurimmalla rasituksella koittaessamme huutaa monituhatpäisen kotiyleisön suohon… ei onnistunut, kiitos tehokkaan lähietäisyydellä majailleen fanikatsomon rumpupatterin. Tauluun tuli 2-0 jäällä ja katsomossa, tosin ei voida olettaakaan että 15 suomalaista vastaisi noin 5000 Tsekkiä. Mutta yritys oli kova.

 

Tällä kertaa edustettuna olivat Tsekki, Slovakia, Venäjä ja Amerikan Samoa. Pelillisesti kompurakiekko on hyvin samantasoista maasta ja kielestä riippumatta. Tosin eräiden maiden kohdalla historialliset erimielisyydet heijastuivat kaukaloon näin suomalaisin silmin aika rajusti. Sitkeitä ovat historian tuulet.

 

Alkusarjan pelit alkoivat nihkeästi 1-0 voitolla HC Sanovista.Toiseen peliin DCS Prahaa vastaan maalihanat purskahtivat, selkeä voitto 10-2, lohkon ykköstila ja paikka välieriin oli varmistunut. Samoin hieman lisää palautumisaikaa ennen seuraavaa peliä. Välierä peli HC OLDia vastaan vedettiin sitten kunnon näytelmäksi 4-4 jatkoajalle ja sen jälkeen rankkarivoitto. Ainakin kannattajille hubaa koko rahan edestä.

 

Nöyrin mielin aloitimme keskittymisen finaaliin, jossa vastaan tuli HC Profi Kosice Slovakiasta. Finaalivastustaja oli scoutannut  ”Jannen” joukkueeseensa. Liekö arvanneet, että suomentuntijaa tarvitaan. Varsinainen peliaika lukuisista maalipaikoista huolimatta päättyi 0-0 ja jälleen jatkoajalle. Jatkoajallakin olisi ollut sankarinviittaa tarjolla vaan ei ollut ottajaa tällä kertaa, joten rankkareita tarvittiin jälleen. Tässä niin karussa kisassa vastustajan strateginen hankinta ratkaisi turnauksen voiton veivaamalla ratkaisevan kiekon maaliin. Kostunein silmin katsoimme hetken vastustajan juhlia ja varmaan monen mielessä pyöri, että vielä me joskus hoidamme tuon pojan Suomeen.

 

Turnauksen päätösjuhliin mennessä pahin pettymys oli jo nielty ja ilta huipentui Tsekkiläiseen auringonnousuun kajautettuun Maamme lauluun.

Varusteiden pakkausta Ylivieskassa
Määränpää
Jussi hieroi sopparia "lentävälle laiturille"
Mehutauko
Luuvaakuna
perusevästä
Lähdössä Suomea kannustamaan
Tarjolla oli mineraalivettä
Pivovar Déténicen "Tsekkipakki"
Oliko se Jack Sparrow?
Tulinen alkupala
Pääruoka
Tulihan ne huikopalat pöytään!
Tina Turner pokkasi parhaan hyökkääjän pystin
Sänkläreille hopeaa!
Rob Blake sai parin tunnin odottelun jälkeen "Pizzansa"
Hotelli Nymburkissa
Pitihän sitä nyt lämmitellä!
Aloituksessa oli Gretczczky vastassa
Vaihdossa ei tuppea pureskeltu!
Kansainvälistä meininkiä
Teppo torjui heti itsensä pyttykerhoon
Sami oli pakkien riesana
Senior & Junior
Senior kentällä
Seniorin kypärässä tyylikäs tarra
Perjantain satoa
Nyt keskitytään matsiin
Finaalivääntöä
Mikko vääntää maalille
Pasi kaartaa maalille
Oli siellä kaverillakin kiire
Mikko jaksoi vääntää
Jan tuuletti voittomaalia
Kiitosta tuli kannustusjoukoille
Sänklärit Tsekissä 2009