Uinti Populan edustus Helsinki Swim Meet 2024 -kisoissa
UintiJulkaistu: 01.04.2024 18.00

Uinti Populan edustus Helsinki Swim Meet 2024 -kisoissa

Uinti Popula edusti upeasti pääsiäisenä käydyissä Helsinki Swim Meet - kisoissa Mäkelänrinteessä. Altaassa nähtiin kotimaisen kärjen lisäksi uimareita mm. Ruotsista, Norjasta, Virosta ja Alankomaista. Kilpailut ovat järjestyksessään viidennet ja niihin oli ilmoittautunut ennätysmäärä, eli hurjat 726 uimaria 79 eri seurasta. Henkilökohtaisia startteja oli yhteensä 2458 ja läpi käytiin lähes täysi olympiaohjelma näiden kahden päivän aikana.

Kyseessä olivat uuden seuran ensimmäiset suuremmat aikarajalliset kisat, joissa mukana oltiin Riialiina Kiljalan, Torsti Saarelan ja Mette Myllylän voimin. Koko porukka suoriutui hienosti viikonlopun pitkästä kisaputkesta ja keräsi varmasti tärkeää kokemusta tulevia uintivuosia varten. HSM avauspäivän kohokohdat olivat Riialiinan 7. sija 100ru B-finaalissa ajalla 1:13.46 sekä 6. sija 50vu ennätysajalla 26.85 ja Torstin 7. sija 200pu ajalla 2:27.58. Toisena kisäpäivänä Riialiina piti yllä jännistystä vielä 50ru B-finaalissa uimalla sijan 2. aikaan 33.12 parantaen ennätystään toistamiseen saman päivän aikana.

Speedo Helsinki Swim Meet oli kaiken kaikkiaan hieno paikka olla kisaamassa. Mäkelänrinteessä sai kokea suurten kisojen tunnelmaa ja ulkomaisten uimareiden mukanaolo ja onnistumiset nostivat tasoa entisestään. Valmentaja oli tyytyväinen nähdessään uimareidensa kisasuoritukset, sillä niiden perusteella pystytään tekemään hienosäätöä treenaamiseen kohti kesää ja kauden päätähtäimiä.

Lisätietoja kilpailuista ja tarkemmat tulokset voi tarkistaa Swimify - Speedo Helsinki Swim Meet 2024 ja IC Control LIVETIMING - Speedo Helsinki Swim Meet 2024