Viikonloppuna koettiin hienoa kiekkojuhlaa Ylivieskassa!
Julkaistu: 29.03.2022 14.51

Viikonloppuna koettiin hienoa kiekkojuhlaa Ylivieskassa!

Turnauksen puuhamiehiä. Vas. Jussi Heikkinen, Jan Neliba, Ladislav Bilek ja Mika Siipola.

Menneenä viikonloppuna Ylivieskassa nähtiin huikeaa jääkiekkoilua, kun Popula Team järjesti känsainvälisen ”Tsekki” turnauksen ja edustusjoukkue pelasi kolmosdivarin finaalissa.

Liekkimiesten finaalisarja alkoi perjantaina Utajärvellä ja sieltä tuliaisina rökäletappion myötä vain kipeät paikat ja pari tuskallista loukkaantumista.Toinen finaali lauantaina oli täysin erilainen ja Liekkimiehet taistelivat ”kissahiiri” leikissä aina jatkoajalle saakka pelin lukemiin 4-4. Jatkoajalla Utajärvi ratkaisi kuitenkin pelin ajassa 9.25 Joni Ämmänpään toimesta. Utajärvi juhlii siis pohjoislohkon kolmosen mestaruutta 2022.

Liekkimiesten kausi päättyi täten hopealle, joka on erittäin hieno suoritus seuran historiassa. Päävalmentaja Antti Sorvoja paketoi finaalin. - Lähdettiin kovalla itseluottamuksella, mutta ensimmäisessä pelissä pakka hajosi tosi pahasti meillä.

- Toinen peli oli ehjempi ja saatiin viritettyä erilainen ja kova taistelutahto päälle ja äijjät taisteli ihailtavasti. - Pienestä oli kiinni, ettei sarja olisi mennyt vielä ratkaisevaan, kolmanteen otteluun. - Todellisuudessa Utajärvi ratkaisi sarjan paremmuudellaan maalipaikat ja erikoistilanteet ja ansaitsee voiton.

- Liekkimiesten taisteluun olen tyytyväinen ja kauden ehjin peli siis pelattiin toisessa finaalissa, kuittaa Sorvoja loppuun.

Lauantain toinen suuri momenttum oli kuitenkin Populan järjestämässä kansaivälisessä harrastesarjan turnauksessa, missä joukkueita pelasi Nivalasta, Raahesta, Haapavedeltä ja tietysti myös järjestävän kaupungin osalta Ylivieskasta.

Turnee oli myös ns. Kansainvälinen, kun kaksi joukkuetta osallistui aina Tsekistä saakka.

Ottelut käynnistyivät Kalajoella ja Nivalassa perjantaina. Turneen pääottelut pelattiin lauantaina Ylivieskassa, jatkoineen featuring Kyyrölä rock band.

Kovatasoisen turnauksen vei nimiinsä +35 sarjassa Tsekkiläinen HC Prague Airport. Ikämiesten sarjassa voittopokaalin vei puolestaan Raahen Weijjarit +45. Popula taisteli nuoremmassa sarjassa toiseksi ja vanhemmat Liekkimiehet sijoittui turneessa kolmanneksi.

Tsekkiläisten mukana ollut, kalajokilaakson rakastama kiekkolegenda Jan Neliba on otettu viikonlopusta. - Uskomattoman hieno reissu oli tulla tänne jälleen ja kiitän lämpimästi Jussi Heikkistä tästä mahdollisuudesta koko joukkueen puolesta.

Kahdeksan vuotta suomessa asustanut ja pelannut Neliba on kiekkoillut SM-liigassa Rauman Lukossa ja Vaasan Sportissa. Pelivuosia kertyi myös Ypan paidassa aikoinaan useampia.

Tsekkijoukkion valmentaja Lubos Svihlik kommentoi turnausta ja meininkiä näin: - Turnaus oli erittäin hyvin järjestetty ja olemme tyytyväisiä, kiitokset Heikkisen Jussille vielä siitä. - Turnaus oli todella kova tasoinen ja siitä jää hyvä fiilis meille.

Valmentaja Svihlik heittää pilke silmäkulmassa vielä sanoin: - Turnaus ei ollut vain peliä, vaan hyvää ystävyyttä myös meidän kesken. Ruoka ja olut on ollut hyvää, mutta sitä se on meillä myös Tsekissä ja ehkä vielä parempaa, vinkkaa Lubos iskien silmää nauraen.

-Deku jöme za turnaj! - tuumaa Jan ”janne” Neliba vielä loppuun, kiittäen turneesta ja viikonlopusta Ylivieskassa!

Värikäs kiekkoviikonloppu Populan toimesta on siis taputeltu. Popula Team kiittää kaikkia mukana olleita hienosta turneesta.

Kuvia turneesta: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=populat...


Tuloksia peleistä! https://www.gameresultsonline.com/popula-team-90-r...